Turen Ungdom

Ungdom ungdom2

 

 

 

 

Cykelfest med ca 1200 startande
Alla från nybörjare till Sverigeeliten kommer att stå på startlinjen den 3:e juli. En fantastisk upplevelse då hela fältet av cyklister lämnar tävlingscentrum i Arena Vattenledningsparken för att ge sig ut på våra fina och uppskattade mtb spår.

Tävlingsklasser
Ränneslättsturen har tävlingsklasser för F/P 13-14 år och F/P 15-16 år. Senaste tillskottet med tävlingsklasser för ungdomar har blivit mycket uppskattat. Klassen P15-16 kör 41 km medan övriga ungdomsklasser kör 21 km. Här kommer starten att ske i samband med de äldre tävlingsklasserna. Den kortare distansen på 21 km går bl.a på vår permanenta och uppskattade träningsbana som vi når bara 2 km från starten. För mer information gå in på menyraden för respektive distans. 21:an, 41:an eller 78:an.

Motionsklasser
Även yngre kan testa på hur det är i långloppscupen. Från 11 år kan man cykla 21 km ”Långlopp”. Kör själv eller utmana era ledare i klubben, varför inte göra en klubbaktivitet och cykla tillsammans med träningskompisarna eller föräldrar. Banan är i huvudsak en blandning av riktigt fina och snabba stigar samt mindre vägar där man får upp farten. Från 15 år kan man starta i mellandistansen på 41 km och från 17 år kan man köra den längsta distansen som är 78 km. För mer information gå in på menyraden för respektive distans.