Allmän information

Ränneslättsturen Eksjö 28 juni 2020

053 starten 2013

 

Ränneslättsturen arrangeras på småländska höglandet i Eksjö och har blivit ett av de mest uppskattade MTB-loppen i landet. Loppet går alltid av stapeln första helgen efter midsommar och i år är det söndagen den 28 juni 2020 som gäller. Ränneslättsturens motto är att ge cyklisten en minnesvärd upplevelse utmed banan och högsta service både före och efter loppet.

 

 

 

BANBESKRIVNING, 78 KILOMETER

Med 50% stigar och skogsvägar är Ränneslättsturen ett av de mest stigrika loppen i cupen. Mycket uppskattat är banans alla stigar som ger fart och ”Flow”.

Den maffiga masterstarten går ut från centrum för att snabbt övergå till cykling på grusvägar och breda skogsvägar där fältet sprids ut. I mitten av loppet är det tuffare terräng och mycket stigar för att på slutet lätta lite vilket känns skönt när krafterna inte är desamma som när man stod på startlinjen.

Sträckorna är fördelade på flera loopar som kommer in till två stora publikplatser utmed banan. På korta delar av banan ges valmöjligheter, nybörjaren med mindre cykelvana kan245 välja ett lättare parti, och den mer erfarne kan välja ett mer tekniskt parti som är något snabbare. Ett nytt tankesätt som tagits emot positivt. För att tillfredsställa alla smaker finns utöver långloppet på 78 km ytterligare en distans som är 41 km och det senaste tillskottet som är 21 km. Med de här tre distanserna kan vi ta emot alla från nybörjaren till yttersta eliten och ungdomar och föräldrar.

 

 

 

 

 

 

HISTORIK

Ränneslättsturen körs för 23:e året i rad och är sedan 13 år tillbaks ett av loppen i Långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge. Vi har haft en otrolig ökning i antal anmälda senaste fem åren! Från 525 deltagare 2010 till strax under 1300 anmälda 2016 gör att Ränneslättsturen blivit ett av de mest populära loppen i cupen. Vi har under 3 års tid haft ett förbättringsprojekt igång. Nu startar vi upp ytterligare en plan för de närmsta 3 åren och ska se till att ni får det ännu trevligare när ni besöker oss. En viktig del för oss är att kunna möta upp det ökade antal cyklister som kommer år från år med funktionellt tävlingscentrum, bana, publikplatser, information och service. Senaste årens nyheter med tävlingsklasser för ungdomar var uppskattat och varm kocklagad mat efter målgång var ytterligare en höjdpunkt. Förra året förbättrades banans inledning med mer ”double track” för att undvika köbildningar som annars uppstår med det stora antalet startande. Det blev ett lyckat drag som lovordades mycket efter loppet.

 

FLER LOPP UNDER ARRANGEMANGET

Ränneslättsturen 41 km 28 juni 2020

Dam & Herr Motion, från 15 år

Tävling P15-16

Ränneslättsturen 21 km 28 juni 2020

Dam & Herr Motion. Från 11 år

Tävling F/P 10 – 12, F/P 13-14, F 15-16

 

SNABBFAKTA Längd: 78 kilometer.

Start och mål: Olsbergs Arena.

Vätskedepåer: 3 stycken. Efter 20, 43 och 59 km från start.

Parkering: Området kring Olsbergs Arena.

Servering: Tävlingscentret vid Olsbergs Arena och publikplats Skidstugan

Publikplatser: Vid Olsbergs Arena samt vid Bjälmen och Skidstugan ute efter banan.