Banbeskrivning 78:an

Lite om banan

Med 50% stigar och skogsvägar är Ränneslättsturen är ett av de mest stigrika loppen i cupen. Den maffiga masterstarten går ut från centrum för att snabbt övergå till cykling på grusvägar och breda skogsvägar där fältet sprids ut. I mitten av loppet är det tuffare terräng och mycket stigar för att på slutet lätta lite då benen känns stummare än vid start.

Sträckorna är fördelade på flera loopar som kommer in till två stora publikplatser utmed banan. På korta delar av banan ges valmöjligheter, nybörjaren med mindre cykelvana kan välja ett lättare parti, och den mer erfarne kan välja ett mer tekniskt parti som är något snabbare. Ett nytt tankesätt som tagits emot positivt. Med det ökade deltagarantalet senaste åren uppstod efter 10 – 15 km från start flaskhalsar som skapade trängsel i spåret, här gjorde vi förbättringar i bansträckningen 2015 för att eliminera köer. För att tillfredsställa alla smaker finns utöver långloppet på 78 km ytterligare en distans som är 41 km och det senaste tillskottet som är 21 km. Med de här tre distanserna kan vi ta emot alla från nybörjaren till yttersta eliten och ungdomar och föräldrar.

Ladda ner banbeskrivningen i PDF-format.

Banbeskrivning 78 km

Karta Ränneslättsturen 78 km

Lätta och svåra spårval!

2014 introducerade vi nyheten där du på banan kunde välja att köra ett lättare och lite långsammare vägval eller ett svårare vägval med möjligheten att tjäna några sekunder. Vid fyra partier kunde det se ut som på fotot nedan och vid delningen nedan var det en stenkista som skulle passeras på den svårare vägen. Dessa spårval var väldigt uppskattat och är något vi kommer fortsätta använda under kommande lopp. Vilken väg väljer du?

 

Vägval stenkistan
Vägval stenkistan

 

 

 

 

 

 

 

Stenkistan
Stenkistan

 

 

 

 

 

 

 

Saxiska

 

 

 

 

 

Spång