Dam Elit får egen start

logga

Nu kan vi bemöta önskemålet om separat start för Dam Elit i Ränneslättsturen. Damerna kommer i år att ”Inviga” Ränneslättsturen och får första parkett 5 minuter före övriga

Historiskt har damer och herrar startat gemensamt i XC- långlopp i mountainbike och i vissa fall har det motverkat möjligheten att få optimala förhållanden rent sportsligt. Alla långlopp i Mitsubishi MTB Challenge har till årets upplaga arbetat intensivt med att kunna föra in separata startgrupper för Damklasser. Alla lopp har inte kunnat detta och vi i Ränneslättsturen hade också svårt att hitta en lösning.

M

Ett problem vi har är att tävlingsspåren korsar varandra när man efter första loopen kommer in till publikplatsen vid 20 km. Ytterligare ett hinder till detta är att vi har kortare distanser som gör att det är andra cyklister i banan före de stora tävlingsklasserna som är 78 km. Till slut stannade vi upp vid förslaget att starta Damer Elit 5 minuter före övriga tävlingsklasser. Vi har haft kontakt med några av de tävlande och de har varit positiva till förändringen.

20140629_141515

Långa Lugnet i Falun och Lida Loop i Tullinge startar i år samtliga damers tävlingsklasser före övriga klasser men vi i Ränneslättsturen kan inte det pga. olika förutsättningar. Till det här året gör vi därför en så liten förändring som möjligt med separat start enbart för damernas elitklass och efter loppet kommer vi att utvärdera och se hur det föll ut. Det här kommer att höja upplevelsen då vi får ytterligare en startgrupp bland de ca 1200 cyklister som kommer att ge sig iväg från arenan. och vi hoppas det blir ett stort lyft för loppet.

Ränneslättsturen den 3 juli.

Leave a reply