En helt vanlig måndagkväll 2015.

Det är måndagskväll och jag möter upp 10 – 12 av våra ungdomstränare vid samlingsplatsen vid en av våra träningsbanor. Vi är där för att ta emot en stor skara ungdomar för kvällens träningspass. Den stora skaran är 70 förväntansfulla MTB cyklister i åldern 7 till 16 år. Ja du läste rätt, sjuttio ungdomar som tränar mountainbike en träningskväll i Maj månad. Skulle alla inskrivna komma en och samma kväll skulle vi vara över hundra denna kväll.

Så här kan det vara en helt vanlig måndagskväll 2015.

Två onsdagar under våren har vi kört vår traditionella träningstävling ”Ränneborgscupen”. Här dyker alla från klubben upp, gammal som ung. Även grannklubbarna har möjlighet att komma över på en trevlig cykelkväll. Kvällen till ära hälsade våra vänner i IKHP på oss med ca 20 cyklister och vi kunde räkna in 115 respektive 100 startande dessa kvällar. Tidigare rekordet låg på ca 65 cyklister.

IMG_4747

Ränneslättsturen

Det här året står vi inför 18:e upplagan av Ränneslättsturen och vi har gått från 137 startande 1998 till strax under 1200 anmälda 2014.

Intresset är otroligt stort och deltagarantalet har ökat stadigt, Inte omöjligt att vi blir 10 ggr så många startande i år än vad vi var vid första Ränneslättsturen 1998.

Hela cykelsverige har en fantastisk möjlighet just nu, jag tror aldrig det funnits så många vuxna som motionerar på MTB cykel. -Now this is not the end. Det här är bara början. Början på en fortsatt ökning av cyklister!

Varför tror jag att det blir så? Jo, vuxna som cyklar är samtidigt likhetstecken med barn som cyklar. Alla dessa cyklande föräldrar och mor och farföräldrar som också cyklar kommer att stötta barnen med cyklar, service och inte minst viktigt, söka upp oss klubbar och tävlingsarrangörer.

Förberedelser är vår chans

Denna möjlighet till ökning gör sig inte själv. Det vi klubbar och tävlingsarrangörer ska förbereda oss på nu är ta hand om alla dessa ungdomar och nybörjare som kommer att knacka på dörren. Rekrytera ledare och föräldrar som kan ta emot våra ungdomar!

194

 

En av de viktigaste åtgärderna vi gjort i Ränneslättsturen senaste åren är för just ungdomar och nybörjare. Vår distans på 21 km som kom till för två år sedan är till för att ta hand om alla nykomlingar, gammal som ung.

”Just go for it” alla ni cyklister. Vi ser att ni gör det och vi som arrangör gör det också, var så säkra!

Till slut, vårt mål har alltid varit att ni ska få njuta av fantastiska MTB spår efter era egna förutsättningar. Ni ska få allting runt arrangemanget som ni önskar. Den andan genomsyrar även det fortsatta arbetet med Ränneslättsturen.

11

 

God fortsättning och cykla mer i den fina försommaren!

Leave a reply