Lars och Alexandra blev segrare i Ränneslättsturen 2014

Lars och Alexandra blev segrare i Ränneslättsturen 2014

Lars Bleckur och Alexandra Engen var de som var snabbast då Ränneslättsturen avgjordes idag. I herrklassen blev det till slut en stenhård uppgörelse mellan tre cyklister och förutom Lars var det Mikael Flockhart och Axel Lindh. Dessa tre åkte tillsamman under den sista milen och när det var dags för den sista 500m loppen runt arenan var det just Lars som hade kommandot och de andra två lyckades inte glida om i någon av de lite kluriga passagerna inne i arenaparken. För OS-sexan Alexandra Engen blev dagens lopp relativt lugnt då hon ledde loppet från start och till mål. Hon drygade ut sin ledning under hela loppet förutom de sista två milen där tvåan i loppet Felicia Ferner och fram för allt loppets trea Emmy Thelberg plockade in tid.

Årets segrartider var något längre än förra året vilket kan förklaras med att banan iför årets tävling uppgraderats med något fler stiginslag och några relativt ointressanta vägsträckor plockats bort. Detta verkar i efterkommentarerna från er tävlande varit positivt.

Många befarade att det skulle vara lerigt och kletigt idag och helt rena cyklister var det ju inte som gick i mål i Arena Vattenledningsparken. Det visade sig dock att banan höll mycket bra.
För oss som arrangörer känns det oerhört roligt att ännu ett år se att tävlingen växer. Förra årets rekord på 970 cyklister blev i år ca 200 fler dvs dryga 1150 cyklister och detta känns oerhört skoj för oss. Tack alla ni cyklister, publik, ni 200 arrangörer , sponsorer m fl. som gjort detta möjligt och nu tar vi det i Eksjö CK och Eksjö SOK lugnt ett tag innan vi satsar vidare på en ny ”R-tur” nästa år.

Leave a reply