Nyhet Ränneslättsturen Damstarter 2019

Nu planeras separat Damstart 1 ½ timme före övriga starter!

Ränneslättsturen gör 2019 ett nytt försök att ordna bästa möjliga förutsättningar för damer i tävlingsklass.

Flera damcyklister har gått samman och lämnat förslag till Ränneslättsturen och övriga lopp i Långloppscupen senaste åren med önskemål om att separera tävlingsklasser damer och herrar. Vi har tagit till oss och nu har vi lyckats få till en lösning som ligger i linje med dessa önskemål.

 

I Ränneslättsturen har vi provat två varianter av separerad damstart senaste åren men ingen av dem blev så lyckad som vi önskade. De två varianterna har varit:

1. Damstart ca 5 min före övriga klasser år 2017.

2. Eget startled för Dam elit efter startled 1 år 2018.

 

Starttid 2019

De största och allvarligaste problemen hos oss har varit farliga omkörningar och hetsig start som upplevs otäck och riskabel. Det här vill vi eliminera.

Samtliga damer i tävlingsklasser startar nu kl. 09.30 i form av masterstart genom centrum. Med den lösningen skapar vi ett ”eget lopp” som går i linje med de önskemål som framförts och med minsta möjliga störningsmoment från andra klasser. Tack vare detta kommer damerna också att göra upp om medaljerna före herrarnas målgång.

Vi är glada att vi kunnat få till denna lösning för 2019 och blir detta lyckat så kan det bli en permanent lösning. Vi tror nu på en sportslig och säker tävling och hoppas också att det ger en ökning av antalet damer som startar i tävlingsklass framöver.

Kommentarerna är stängda för denna post.