Ränneslättsturen dimensioneras för större efterfrågan!

Ränneslättsturen dimensioneras för större efterfrågan!

Det här året står vi inför 18:e upplagan av Ränneslättsturen och det är med stor glädje vi ser de senaste årens massivt ökade intresse. Det här gör att vi nu tar rejäla krafttag och anpassar kostymen för att kunna ta emot den stora skara cyklister som hör av sig och vill cykla Ränneslätt.

Under årens lopp har många förändringar gjorts och vårt lopp har ständigt anpassats efter de förutsättningar som funnits. De första fyra åren, 1998 – 2001, hade vi TC vid Norra delen av sportflygfältet och efter det vid Ränneborgs IP i södra ändan av flygfältet där vi huserade i 5 år under åren 2002 – 2006.

Sedan 2007 växer vi i vårt tredje TC ”Arena vattenledningsparken” och vi får tänka till både en och två gånger på hur vi ska ta emot alla på bästa sätt. Vi jobbar mycket med helheten, allt från parkeringar, omklädningsrum, sekretariat, startfållor till energikontroller och uppsamlingsplats efter målgång, ja listan kan göras lång.

053 starten 2013

 

En distans för alla

Det stora intresse vi känner av är allt från nykomlingar och yngre entusiastiska tävlingscyklister till mer erfarna veteraner. Vi vill att det skall finnas något för alla och vi erbjuder därför 3 distanser. Det är 78 km, 41 km och sedan ett par år tillbaks även 21 km. Den kortaste distansen gör det också möjligt för de yngre att få vara med i de festliga och professionella arrangemang som loppen i Mitsubishi MTB Challenge är.

IMG_3805

 

Hur långt kan det gå – När når vi 2000 anmälda?

Vi förbereder oss för nya mål och dimensionerar hela loppet för nästa fas. Om två år fyller vi 20 år och då ska vi ha möjlighet att ta emot 2000 cyklister. Om det blir så är en annan sak men vi ska absolut inte snubbla på att ni kommer hit och vi inte kan ge er bästa service och en fantastiskt MTB upplevelse.

Ränneslättsturen 2014 966 Ränneslättsturen 2014 430

 

Bansträckning

Även banan har genomgått förändringar sedan starten 1998 och vid flertalet tillfällen utvecklats efter de förändringar som skett. De stora startfält vi har i långloppscupen gör att smala och tekniskt svåra stigar i loppets inledning proppar igen och skapar köer. De senaste två åren har detta återigen uppmärksammats hos oss i Ränneslättsturen och vi tar nu ordentlig sats för att på bästa sätt bemöta detta.

Ränneslättsturen 2014 503 Ränneslättsturen 2014 570

 

Vi ska inte hamna i fällan mer grusvägar

Vi har format om banan och gjort en hel del märkbara förbättringar för att loppet skall flyta på. Vi vill inte hamna i fällan att erbjuda färre stigar och mer grusvägar och därför har vi letat upp våra tidigare använda tävlingsspår på Ränneslätts skjutfält. Ni som varit med i Ränneslättsturen före 2007 eller kört Ränneslättsloppet på MC kan känna igen en del av terrängen.

Slutet av april 2015 010

 

Vårt mål med dessa förändringar ha varit att banan ska ha ”Mer fart – mindre stopp” och det känns det som vi lyckats med en riktigt bra förnyelse, menar tävlingsledare Mats Nerlund och Stefan Kollberg som ligger bakom bansträckningen.

De bästa bitarna är kvar – mer stigar!

Den nya delen är en kombination av terrängbilsspår, grusvägar, kurviga skogsvägar, endurospår, och gräsbevuxna skogsstigar. Det första partiet till energikontroll 1 har fortfarande samma förhållande stig/ grusväg som tidigare men stigarna är mer ”double track” än ”single-track” som samtidigt tillåter omkörningar för den som vill stå på. De stigar som tidigare skapade köer vid 11 – 14 km kommer istället längre in i loppet och kan nu passeras utan köbildning.

Vi kan också glädja er med att sträckan 20 – 42 km kommer att bestå av mer stigar än tidigare då vi plockat russinen ur kakan och komprimerat ner 45 km bana och behåller stigarna och tar bort grusväg vilket vi vet är uppskattat. Mellan 20 och 50 km är det nu otroligt mycket stigcykling.

Syftet med denna förändring är att när startfältet spridits ut och man är lagom uppvärmd ska banan bestå av mycket stigar medan man fortfarande är pigg, för att sedan i slutet av loppet gå över till att bli något lättare då krafterna börjar tryta och man börjar känna doften av målgång.

45 46

Ny publikplats och energikontroll

Samtidigt som vi gör denna förändring skapar vi en ny funktionell publikplats med energikontroll som ersätter den vi tidigare haft vid Bjälmen. Den nya publikplatsen ligger bara ett stenkast från den tidigare och här får åskådarna möjlighet att följa cyklisterna på ett bättre sätt och under längre tid än tidigare. Här finns som tidigare också langningsplats och tekniska zon.

Ränneslättsturen 2014 781

Det här är några saker som sker i vårt förbättringsprojekt ”20-sexton” som löper på mellan 2014-2016. Ytterligare fler saker kommer ni märka då vi på många fronter kraftsamlar för att ge en så optimal cykelupplevelse som möjligt.

Till slut.

Från alla oss funktionärer till er alla cyklister. Lycka till i spåren i årets upplaga av Mitsubishi MTB Challenge och inte minst i Ränneslättsturen!!

Mats Nerlund, Tävlingsledare

 

Leave a reply