Tävlingsledarens reflektioner

Ränneslättsturen 2018

Tävlingsledarens reflektioner

Önskar alla får känna samma belåtenhet som man gör som tävlingsarrangör när man tycker att allt klaffar. Ni ska veta att det kan vara hårfint mellan succé och fiasko. Man skall hela tiden vara på tårna och ha en reservplan om något dyker upp. Det är också back-up om något händer bland personal och tjänster man köper in etc. Det där med de hängslen och livrem är alltid bra att tänka på.

Som tävlingsledare råkade jag inte på någon svårighet under hela helgen, det fanns naturligtvis oplanerade händelser, men de löstes snabbt av våra funktionärer och gick troligen rätt så obemärkt förbi.

 

För mig var tävlingsdagen behaglig, långt ifrån så krävande som för er cyklister. Det var optimala förhållande på många sätt, dock inte 100%-iga vilket man lätt kan tänka när man står vid sidan om. För er cyklister hade vägarna och stigarna mått bra av lite regn. Man kan tro att de var hårda och lättcyklade banor nu när det varit torrt länge. Så var det inte riktigt, marken band inte samman och det var löst i grus och sand på många ställen. Det blev lite mer tungcyklat och olycksrisken ökade. Vi kände ändå inte av någon ökning av olyckor som tur är, en del skrubbsår och några som fick lite mer kännbara följder, dock inga jätteallvarliga.

Detta är ju en tjusning med utomhussport, väder och underlag varierar.

 

Dagen efter tävling fick jag bekräftat hur mycket energi jag fått av alla de positiva kommentarerna som når mig och våra funktionärer.

Kl 4.44 vaknar jag piggare än någon gång tidigare under mitt mångåriga liv.

Tanken var att jag skulle cykla under fm idag. Men, varför vänta till dess. Gröten tillagades och redo för cykeltur kl 06.15. 

Några påsar stoppades ner i ryggfickan för upphittade föremål utmed spåret.

Vill berömma er cyklister som inte slänger förpackningar på marken utmed banan. Hittade en del på de områden jag körde men tror att det mesta var sådant man tappet.

Kl 08.10 åter hemma efter att klarat av bansträckningar i närheten av befolkade områden. Då dags för andra frukosten tillsammans med sambon som ansvarade för sjukvård igår, hon var lite tröttare och sov ut till halv åtta.

Summeringen vid skrivande stund kl 11.00 dagen efter är att man nog inte kan börja en semester bättre än så här.

Tack alla ni som gjorde Ränneslättsturen till en fest för alla inblandade såväl funktionär, publik och deltagare.

Mats Nerlund, Tävlingsledare

Kommentarerna är stängda för denna post.