Turen Ungdom

Ungdom ungdom2

 

 

 

 

Cykelfest med ca 1200 startande
Alla från nybörjare till Sverigeeliten kommer att stå på startlinjen den 28 juni. En fantastisk upplevelse då hela fältet av cyklister lämnar tävlingscentrum i Arena Vattenledningsparken för att ge sig ut på våra fina och uppskattade mtb spår.

Tävlingsklasser
Ränneslättsturen har tävlingsklasser för F/P 13-14 år och F/P 15-16 år. Senaste tillskottet med tävlingsklasser för ungdomar har blivit mycket uppskattat. Klassen P15-16 kör 41 km medan övriga ungdomsklasser kör 21 km. Här kommer starten att ske i samband med de äldre tävlingsklasserna. Den kortare distansen på 21 km går bl.a på vår permanenta och uppskattade träningsbana som vi når bara 2 km från starten. För mer information gå in på menyraden för respektive distans. 21:an, 41:an eller 78:an.

Motionsklasser
Även yngre kan testa på hur det är i långloppscupen. Från 11 år kan man cykla 21 km ”Långlopp”. Kör själv eller utmana era ledare i klubben, varför inte göra en klubbaktivitet och cykla tillsammans med träningskompisarna eller föräldrar. Banan är i huvudsak en blandning av riktigt fina och snabba stigar samt mindre vägar där man får upp farten. Från 15 år kan man starta i mellandistansen på 41 km och från 17 år kan man köra den längsta distansen som är 78 km. För mer information gå in på menyraden för respektive distans.